Stålwire og tilbehør

Få Carl Stahls store produktkatalog

Hos Carl Stahl er stålwirer en stor del af vores 138 år lange historie. Derfor forhandler vi et stort sortiment af alt indenfor stålwire, herunder også specialwirer og kabelstrømper samt tilbehør såsom wireolie, wireskiver, vantskruer m.m. Vi har riggerværksteder i både Fredericia og Taastrup til forarbejdning af wireprodukter.

Vigtigt ved bestilling af stålwire

Når du bestiller wirer hos os, er det vigtigt at du kan oplyse så meget som muligt omkring anvendelsesformålet af wiren. Endvidere bør følgende oplysninger overvejes:

  • Anvendelse (kran, spil – fabrikat)
  • Længde og nominel diameter på stålwiren
  • Konstruktion og hjerte (fiber eller stål)
  • Overflade – fx galvaniseret, ugalvaniseret, rustfri
  • Slåningstype og retning
  • Minimum brudstyrke og endebefæstigelse.

Stålwire

Endefittings

Containerwire

Wiresko

Wirestropper

Wirelås

Kovs

Taluritlåse og Værktøj

Wiresakse

Kasteblokke

Wireskiver

Frølår

Zip-Clip

wirestrømpe1

Wirestrømper

wirestrømpe1

Wirelock

Mere om stålwire

En stålwire er et meget komplekst stykke værktøj, som skal leve op til mangeartede opgaver, og der stilles ofte meget store krav til høj brudstyrke. Wire kræver stor teknisk viden og et højt avanceret produktionsapparat for at opnå den rette balance af styrke, fleksibilitet og udholdenhed. Økonomi og lang levetid er også væsentlige faktorer.

En stålwire består af et antal dugter, som er drejet om et hjerte/kalv. Hjertet består af enten stål eller fibermateriale, og en kombination af stål og fiber kan også forekomme. Dugternes konstruktion er som regel opbygget om en centertråd og flere tråde, alt efter opbygning, drejes om denne tråd. Under processen bliver stålwiren smurt, så den er klar til den første tids brug.

Trådkvalitet, måden trådene er drejet (slået) på, antal og tykkelse, er alle faktorer, som er med til at danne en wire, som er unik til mange specielle opgaver.

Vores leverandører af stålwire

Vi har et stort lager af stålwirer i vores afdelinger, og har derudover også et stort lager af specialstålwirer centralt i Europa, så vi har mulighed for at levere med kort varsel.

Vi leverer kun stålwirer af høj kvalitet fra godkendte leverandører. Vi leverer stålwire fra bl.a. Bridon, Diepa, Drumet og Casar. Endvidere fører vi også stålwirer fra vores egen produktlinje CondorRope samt kabelstrømper med WLL fra CondorGrip.

Brug for hjælp? – Kontakt os i dag

7 + 7 =

Stålwirens forunderlige konstruktion

En stålwire er et meget komplekst stykke værktøj, som kan bruges til mangeartede opgaver. Der stilles ofte meget store krav til brudstyrken, da de ofte benyttes i arbejdssituationer med tunge maskiner, som kraner og andet løfteudstyr. Wire kræver stor teknisk viden og et højt avanceret produktionsapparat for at opnå den rette balance af styrke, fleksibilitet og udholdenhed. Økonomi og lang levetid er også væsentlige faktorer, når man skal vælge den rette stålwire.

 

Når man undersøger en stålwire mere nøje, åbner der sig en fascinerende verden af detaljer. En stålwire er nemlig ikke bare en snor lavet af metal, men er nøje konstrueret af flere elementer og en geometrisk opbygning. En stålwire består af tynde tråde i stål, som danner en dugt, ved at være drejet om sig selv. Disse dugter er drejet, eller slået, om et hjerte. Hjertet består af enten stål eller fibermateriale, og en kombination af stål og fiber kan også forekomme. En stålwire består således af flere elementer af drejninger og danner de fineste mønstre, når man ser konstruktionen overskåret. Antallet af tråde, deres tykkelse og materialet af trådene definerer wirens styrke. En høj slidstyrke opnås, hvis wiren er fremstillet af få og tykke tråde, mens stor fleksibilitet i torvet, opnås, hvis det er konstrueret af mange og tynde tråde. Tråde i en dugt kan variere fra 3 til ca. 139. De gængse kvaliteter indeholder 7, 19, 24 eller 36 tråde i hver dugt. En wire kan også konstrueres i flere lag, hvor flere lag af dugter slås om hinanden. Se i vores katalog, hvilke typer vi kan tilbyde. Under produktionen af en wire bliver stålwiren smurt og med tiden er det vigtigt at vedligeholde din stålwire ved smøring med fedt eller olie, så den beholder sin fleksibilitet og undgår rust. Vi har også et stort udvalg af vedligeholdelsesprodukter. Du kan vælge rustfrie stålwire, der er fremstillet af rustfrit stål, eller du kan vælge en stålwire med pvc. Her er torvet beklædt udvendigt med et lag pvc, også kaldet forhudet stålwire, så indgår du også rust samt direkte slid på selve wiren. Udover mange forskelligt konstrueret stålwire finder du også et stort udvalg af stålwire tilbehør hos Carl Stahl A/S.

 

Tilbehør til stålwire

I vores katalog, får du et godt overblik over, hvad vi kan tilbyde af tilbehør til arbejdet med stålwire. Her er der for eksempel tale om stålwire lås, forskellige typer og størrelser af kovser (side 24 i kataloget), kasteblok til mange forskellige træk (side 30), wirestropper (fra side 15), vantskruer (side 29) eller flere forskellige typer af wirelås, til for eksempel at lave løkker på din stålwire eller i kombination med en kovs (side 25-26). Kontakt os gerne, så hjælper vi med at finde det relevante tilbehør til netop din opgave.

 

Vores leverandører af stålwire

Vi har et stort lager af stålwirer i vores afdelinger i Danmark, og har derudover også et stort lager af specialstålwirer centralt i Europa. Vi har derfor mulighed for at levere stålwire med kort varsel.

Vi leverer kun stålwirer af høj kvalitet fra godkendte leverandører. Vi kan tilbyde kvalitetsstålwire fra bl.a. Bridon, Diepa, Drumet og Casar. Endvidere fører vi også stålwirer fra vores egen produktlinje CondorRope samt kabelstrømper med WLL fra CondorGrip.

Vi ser frem til at modtage din ordre, og sammen med dig finde den bedste løsning. Det er vigtigt med en god dialog om dine behov og krav til en stålwire, så vi er sikre på at dit tov er dimensioneret rigtigt i forhold til opgaven. Giv os derfor så mange informationer om din opgave som muligt.

 

Hvordan klipper man stålwire over?

En stålwire kan klippes over med en kabel- eller wiresaks og til de tykkere wirer kan en hydraulisk wireklipper vare nødvendig. Den kan klippe op til 44 mm stålwire. Kapning af stålwire kan også foretages med mejsel eller håndslibemaskine med en egnet skæreskive. Inden kapning er det en god idé, at der lægges en besnøring på begge sider af kappestedet, for at undgå at wiren snører sig op eller flosser.

Hvordan finder jeg de rette stålwirer?

Det er meget vigtigt at man vælger den rette stålwire, så man er sikker på at opnå den rette styrke i forhold til løft eller den rette fleksibilitet i forhold til træk og oprulning mv. Hos Carl Stahl A/S står vi til rådighed og er klar til at vejlede dig, så du kan finde den rette stålwire med det rette tilbehør.

Kan man få rustfri stålwire?

Ja hos Carl Stahl A/S forhandler vi stålwire som er fremstillet af rustfrit stål. Du kan også benytte stålwire med pvc coating, da det også beskytter wiren mod fugt og rust. God vedligeholdelse af din wire forhindrer også rust