Faldsikringsudstyr
Få Carl Stahls store produktkatalog
Hos Carl Stahl A/S har vi et bredt program inden for personligt faldsikrings- og sikkerhedsudstyr. Nogle opgaver kræver, at ansatte er nødt til at bevæge sig i høje og til tider farlige positioner, for at få løst en opgave. Hvis det ikke er muligt at anvende f.eks. stilladser, personløftere eller rækværk, kan man benytte sig af faldsikringsudstyr.
Faldsikringskatalog
Alle vores dele er gennemtestet efter gældende normer og har som minimum et CE mærke påsyet. CS faldsikring kendetegnes blandt andet ved høj kvalitet, lang levetid, bredt tilbehørsprogram samt ved at være komfortabelt og praktisk.
Endvidere har vi en bred vifte af redningsudstyr til forskellige opgaver og behov.
Der er forskellige typer af faldsikringsudstyr til forskellige opgaver.
- Seler bruges, når en person skal sænke eller løfte en person og skal have remme om bryst, liv, sæde og lår.
- Liner bruges til arbejde, der kun kræver begrænset bevægelse.
- Faldblokke bruges til arbejde, som kræver større bevægelsesfrihed. Her kan det automatiske bremsesystem standse et evt. fald øjeblikkeligt.
- Glidelåse sikrer bevægelsesfriheden på en højtliggende arbejdsplads og standser et evt. fald øjeblikkeligt.
- Faldsikringsnet anvendes ofte på byggepladser, hvor de kan forhindre en dødelig udgang, hvis en person falder ned fra en afsats.
Faldsikringsseler
Refleksjakke
Selevest
CS Liftsæt
Liner Til Faldsikring
Faldblokke
Glidelåse
Wire For Faldsikring
Sikkerhedsliner
Faldsikringssæt
Faldsikringstilbehør
Løfteposer
Redningsudstyr
Mobile Ankepunkter
Brug for hjælp? – Kontakt os i dag
Carl Stahl A/S – ’bedst med løftegrej’
Carl Stahl A/S er en virksomhed som er specialiseret og har stor kundskab inden for løftegrej og generelt tungt arbejde, som også udføreres i højderne på store byggepladser. Vi er både forhandlere af produkter inden for løftegrej, men har også en rådgivende rolle, hvor vi med glæde deler ud af vores store viden, på baggrund af mange års erfaring.
Når man arbejder med tunge elementer og til tider i højderne, er det meget vigtigt at have sikkerheden i orden til enhver tid! Og også her står Carl Stahl A/S klar til at hjælpe og rådgive i vores fleksible løsninger inden for faldsikring.
Faldsikringsudstyr – hav altid sikkerheden i orden, det er det hele værd!
Der er ikke noget, der er mere hjerteskærende, end når man – heldigvis sjældent – hører om personer, der kommer meget alvorligt til skade, mens de blot udførte deres arbejde. Faldulykker er ofte alvorlige, og derfor er det virkelig givet godt ud, altid at have sikkerheden i top, når man arbejder, hvor der er risiko for fald. Når der arbejdes i højder over to meter, er det nødvendigt med sikkerhedsforanstaltninger, da man ved et fald fra bare to meters højde rammer jorden med stor hastighed (ca. med 20 km i timen, som øges med faldhøjden). Nogle gange kan det være en udfordring at få sikret på den helt rigtige måde, og netop her står Carl Stahl A/S klar til at yde service og rådgivning i vores store udvalg af produkter inden for faldsikring. Faldsikringsudstyr defineres af arbejdstilsynet som ”et personligt værnemiddel, der beskytter mod nedstyrtning”. Faldsikring er en fleksibel løsning, som kan benyttes, hvis andre muligheder for sikring ikke er muligt eller ikke er fuldt ud dækkende. Faldsikringsudstyr benyttes således til at hindre eller at standse fald. Der findes udstyr, der helt kan forhindre et fald, ved at begrænse bevægelsesfriheden, så man slet ikke kan komme tæt på kanten, og dermed ved en fejl komme til at træde ud over kanten. Og du kan få udstyr, der kan standse eller afbøde et fald. Det vil sige, at man forhindres i at ramme jorden eller en anden overflade, hvis et fald alligevel skulle ske og dermed begrænse skaderne betydeligt. Dette sker ved brug af faldabsorberende udstyr. Hos Carl Stahl A/S finder du flere typer af faldsikringsudstyr, som passer til forskellige opgaver. Så tag et kig i det store katalog, som indeholder alle de forskellige løsninger, og tilbehør hertil, som Carl Stahl A/S tilbyder. Og hvis du har brug for rådgivning, så brug vores kontaktformular. Vi har kompetente medarbejdere, der står klar til at hjælpe og vejlede dig.
Forskellige opgaver – forskellige typer af faldsikringsudstyr
Hver opgave kræver målrettet sikkerhedsudstyr. Når man for eksempel skal arbejde på et skråt tag, kan det være svært at opsætte et stillads eller rækværk, så her er det oplagt at anvende en individuel faldsikring sele, der er beregnet til faldsikring på tag. Eller hvis det er nødvendigt at arbejde nede i brønde, tanke eller lignende kan løfteudstyr med seler blive relevant. I Carl Stahls sortiment finder du udstyr, som passer til enhver arbejdssituation. Du finder udgaver af faldsikring seler, sikkerhedsnet, også kaldet faldsikringsnet, faldblokke og diverse karabinhager og liner.
Derudover også forskellige former for rednings- og evakueringsudstyr, samt basis udstyr som arbejdshjelme, arbejdslys i form af pandelamper, reflekstøj.
Som nævnt er det vigtigt at gøre sig klart om udstyret skal forhindre et fald eller standse et fald. Det anbefales at man så vidt muligt benytter løsninger, der kan forhindre fald, frem for faldstandsende udstyr. Når et fald skal forhindres kan man benytte sikkerhedsliner, der begrænser bevægelsesfriheden, så arbejderen slet ikke har mulighed for at træde ud over kanten. Når en faldulykke slet ikke er mulig, kan arbejderen få ro og fokus på opgaven. Når et fald skal standses kan man benytte sig af faldblokke som kan bruges til arbejde, som kræver større bevægelsesfrihed. Her kan det automatiske bremsesystem standse et fald med det samme. En glidelås sikrer bevægelsesfriheden på en højtliggende arbejdsplads og standser ligeledes et fald øjeblikkeligt (faldblokke og glidelås side 244). Faldsikringsnet anvendes ofte på byggepladser, hvor de kan forhindre en dødelig udgang, hvis en person falder ned fra for eksempel en afsats (side 258). Faldsikringsseler bruges, når en person skal sænke eller løfte en person og skal have remme om bryst, liv, sæde og lår. Ligeledes anvendes seler i forskellige udformninger, så snart en arbejder skal sikres, hvad end det er til en hindrende eller en faldstandsende løsning. Når man benytter falddæmpende sikringsudstyr, er det vigtigt også at have en plan for redning efter et fald, da en hængende person har stor risiko for at komme til skade.
Vigtige regler omkring faldsikring
Det er arbejdsgiveren, der har ansvaret for brug af faldsikringsudstyr – det er altså arbejdsgiverne, som skal erhverve, kontrollere, vejlede i brugen og vedligeholde det aktuelle udstyr. Brugeren af udstyret har ansvar for at det benyttes og sidder korrekt, samt at der ikke er fejl på udstyret.
Faldsikringsudstyr eftersyn kræves mindst en gang hver 12. måned i henhold til gældende europæisk norm EN 365 norm og Arbejdstilsynets At-vejledning D.5.5-3.
Til alt faldsikringsudstyret følger en brugervejledning, som skal opbevares sammen med udstyret, så det er muligt at orientere sig i korrekt brug. I denne brugervejledning er faldsikring regler ligeledes listet. Det er vigtigt at holde brugen af faldsikringsudstyr ved lige, hvis der går lang tid mellem opgaver, der kræver brug af faldsikringsudstyr. Ifølge arbejdstilsynet må individuelt sikringsudstyr kun benyttes, hvis kollektive sikkerhedsforanstaltninger ikke er muligt – altså rækværk, stillads og personløfter, som ville komme flere arbejdere til gode. Det vil sige, at faldsikringsudstyr er en nødløsning, og kan derfor ikke benyttes som en permanent faldsikring. Herudover skal arbejdsgiveren sikre, at arbejdstiden med faldsikringsudstyr begrænses, og der holdes gode pauser i arbejdet, så overbelastning begrænses.
Hvad er faldsikring?
Faldsikring er fleksible løsninger, som kan benyttes, når der arbejdes i højderne. Skulle et uheld være ude og der sker et fald, sikrer faldsikring, at der ikke sker en alvorlig ulykke. Faldsikring findes i forskellige udformninger, som passer til forskellige opgaver.
Hvornår skal man bruge faldsikring?
Faldsikring kan benyttes i situationer, hvor det ikke er muligt at benytte gængse former for sikkerhedsudstyr, så som rækværk, personløfter eller stilladser mv. Her er det smart at bruge de mere fleksible løsninger, som faldsikring giver, mens man hele tiden har sikkerheden i top.
Hvilke regler er der omkring faldsikring?
Faldsikring kan benyttes som en nødløsning, når gængse sikkerhedsforanstaltninger, så som rækværk, personløfter eller stillads, ikke er en mulighed eller tilstrækkeligt sikkert. I forlængelse heraf må faldsikring ikke fungere som en permanent sikringsmetode, men kun som midlertidige løsninger i en afgrænset situation.