Kasteblokke

Med sjækel eller krog.

Kasteblok til taljer 

En kasteblok benyttes som en central del af en talje-rigging, hvor den også kan kaldes en trisse eller bare en blok. Talje-princippet eller kraftgearing er udledt af fysiske lovmæssigheder for forstærkning af kraft. Der indgår disse kasteblokke med skiver samt wire, kæder eller tov samt eventuelt et spil i en talje-rigging. Når man benytter en enkelt trisse ændrer man blot retningen af trækket, og man opnår ikke en forstærkning af løftekapaciteten. Men når man får flere kasteblokke til at arbejde sammen i enten en to-slået, tre-slået, fire-slået (osv.) talje forstærkes trækkapaciteten, det antal gange som tovet vikles om en kasteblok. Det bliver dermed muligt at håndtere tyngder, som et enkelt menneske slet ikke har styrke til. Med kasteblokke med krog eller sjækel bliver ophængning i taljen meget fleksibel og kan tilpasses den givne opgave.    

Hvor benyttes talje-rigginger 

Talje-rigginger benyttes i alle typer af løfteopgaver, hvor det er nødvendigt at kræfterne forøges, så den tunge byrde kan løftes og flyttes effektivt. Talje-princippet benyttes indenfor mange forskellige brancher til at løse mange forskelligartede opgaver. Det kan være indenfor søfart, redningsudstyr mv. eller indenfor byggebranchen, hvor tunge materialer ofte skal løftes og flyttes. Også indenfor klatresport og træklatring er disse principper uundværlige.    

Køb dine kasteblokke hos Carl Stahl 

Hos Carl Stahl har vi Kasteblok til wire, der er udstyret med enten sjækel eller en krog. Du finder også den helt enkle KSW kasteblok til løft på 1-3 ton. Benyt vores kasteblokke i din talje sammen med vores store udvalg af for eksempel stålwire. Vi kan tilbyde en kasteblok til løsning af enhver opgave. Det er vigtigt, at dit løfteudstyr er dimensioneret til at kunne løfte, dét der er nødvendigt. Vi har kasteblokke der har en WLL, altså maks. arbejdsbelastning på 2 ton og helt op til 22 ton. Den mindste kasteblok passer til wirediameter på 7-9 mm og den største kan bruges til wire med en diameter på 28-32 mm. Vi skulle med andre ord, nok kunne hjælpe dig med din last. Du er altid meget velkommen til at kontakt os for råd og vejledning om konstruktioner og tilbehør. Sammen løfter vi din opgave, og vi er klar til at hjælpe dig ud fra vores mange års erfaring. 

Herunder finder du svar på nogle af de ofte stillede spørgsmål omkring kasteblokke

Hvordan virker en kasteblok?

En kasteblok indgår i en talje-rigging, hvor trissen hjælper til at øge løftekapaciteten og tunge laster kan dermed let og effektivt håndteres. Hos Carl Stahl kan du finde kasteblokke med enten sjækel eller krog.

Hvad er en kasteblok?

En kasteblok består af en skive, hvor wire kan løbe for at forstærke kræfterne der er nødvendige for et løft. Kasteblokken er udstyret med enten en sjækel eller en krog, som gør det muligt at benytte den som den øverste blok i talje-riggingen eller til at hænge byrden i.

Send din forspørgsel her

4 + 13 =