Løbekatte 

Lav byggehøjde pga. den kompakte konstruktion. Finjustering ved hjælp af øjespindel med gevind. Stilbar til de fleste profilstørrelser. Centreret ophængning af last – stabil vandring på profilen.

d-ring2

Løbekat 

En løbekat er ikke en kat der løber, men derimod et uvurderligt stykke værktøj, når det handler om at håndtere og flytte store og tunge byrder. En løbekat kan monteres på en bjælke og består af, som oftest 4 hjul, men kan også fås med to eller otte hjul. Disse hjul kan glide langs bjælken og løbekatten kan benyttes til ophæng af relevant løftegrej alt efter opgaven og lasten. Løbekatte findes i forskellige størrelser og kan dermed tilpasses de fleste størrelser af bjælker, skinner og profiler. Som regel arbejder man med taljer eller kroge, som bliver fastgjort i løbekatten, hvori lasten kan fastgøres og dermed både løftes og flyttes.

Løbekatte findes både som manuelt drevet eller elektrisk drevet. Det er typen og mængden af opgaven, der afgør hvad den bedste løsning er. Afstanden, som byrden skal flyttes samt hyppigheden af løft og flytning er afgørende for hvad der er mest fordelagtigt.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved brug af løbekat?

Som med alt udstyr til tunge løft er der vigtige forholdsregler at være opmærksom på. Det gælder også når du arbejder med løbekatte. Løbekatte skal ofte kontrolleres for skader eller slitage inden brug og vær opmærksom på, om lastens vægt og løbekattens kapacitet stemmer overens. En løbekat eller andet løfteudstyr må selvfølgelig aldrig, af sikkerhedsmæssige hensyn, bære tungere byrder, end de er beregnet til. Sørg for at løbekatten smøres og tjekkes regelmæssigt, så den altid kører glat og ubesværet hen over bjælken. Ved brug af løbekatte er det vigtigt, at en last ikke kommer i svingninger i løftet, da lasten bliver sværere at håndtere, og det kan udgøre en sikkerhedsrisiko. Ligeledes skal lasten hænges centreret under løbekatten. Løbekattene har ikke godt af at køre ind i hinanden eller ind i endestoppet, det kan beskadige dem. 

Lad Carl Stahl hjælpe dig med din løfteopgave med løbekat

Hos Carl Stahl er vi eksperter inden for løftegrej. Vi har mange års erfaring i branchen og har kompetente medarbejdere. Løfteopgaver er komplekse opgaver, som ofte kræver specialtilpassede løsninger. Vi står klar med vores udstyr og vores ekspertise for at vejlede dig i de bedste muligheder for opgaveløsningen. Du kan både købe, men også leje løfteudstyr hos os. Få et overblik over vores produkter i vores store katalog om taljer, spil og kraner. Eller kontakt os gerne så vi kan få os en snak om løbekatte, taljer, kraner samt din specifikke løfteopgave. 

Herunder finder du svar på nogle af de ofte stillede spørgsmål omkring løbekat.

Hvad er en løbekat?

En løbekat er et stykke værktøj, som indgår som et element i løftegrej. En løbekat har fra 2 til 8 hjul og kan monteres på en bjælke eller en profil, hvor hjulene kan køre frem og tilbage. I løbekatten kan du montere relevante taljer eller kroge til ophæng af lasten. Lasten kan dermed flyttes hen ad bjælken vha. løbekatten.

Hvilke fordele er der ved en løbekat?

En løbekat gør håndtering af tung last meget fleksibel. Med en løbekat kan du opnå lav byggehøjde og du kan indstille løbekatten til de fleste profilstørrelser. Med centreret ophængning af lasten opnår du en stabil og sikker vandring langs profilen.

Send din forspørgsel her

5 + 7 =