Endefittings

En stålwire skal låses på en eller anden måde for at kunne udføre en ønsket opgave. Der er mange forskellige typer af endefittings, som har sine fordele og ulemper. Valg af endefitting afhænger af opgaven, arbejdsbetingselerne og endefittingens virkningsgrad. 

Der er i virkeligheden bare to måder at låse en stålwire på, enten ved at lave et øjem eller at fæstne en genstand til stålwiren. Øjet fremstilles ved at splejse stålwiren enten ved håndsplejs, hvilket sjælendt anvendes i dag, eller ved mekanisk splejsning med en presselås. Ved brug af stålwirelåse der typisk boltes sammen eller med en kilewirelås. 

Når der skal fæstnes til stålwire, foregår det typisk ved at presse en eller valdse en terminal på stålwiren. 

En anden metode er at montere en wiresko, tovpære eller et endestop på stålwiren, det foregår ved at istøbe med wirelock eller zink. Dette er den mest effektive som det fremgår på illustration ovenover. 

Metoden skal udføres af fagkyndige, og hos Carl Stahl har vi den ekspertise, der skal til at udføre dette, både på vores riggershops i vores afdelinger på Sjælland og Jylland, eller hvor du ønsker det udført. 

Send din forspørgsel her

2 + 10 =