Rundsling

Eksempel på varenr: WLL 3,0 t x 4,0 m i omkreds 03-1703-0400. 

Alle rundsling er monteret med label påført data samt farvekode, som angiver WLL

d-ring2

Rundsling – for fleksibel og sikker håndtering af byrder 

Løftestropper eller rundsling benyttes til fleksible løft af tunge eller uhandy materialer. Det er ganske enkelt stropper i kraftigt materiale, som kan tilpasses netop din løfteopgave. De har en høj arbejdsbelastning og en lav egenvægt og benyttes til byrder, der ikke må beskadiges.  

Rundslingets farvekoder – find det rette rundsling

Rundsling er udstyret med farvekoder, som er fastsat i gældende EU-Norm EN1492-2. Disse farvekoder betegner dit rundslings løftekapacitet samt materiale. Der er altså to typer af farvekoder, som du skal være opmærksom på. Selve farven på rundslinget angiver løftekapaciteten og den lille label angiver materialet, som det er fremstillet af. Der findes fire farveangivelser på denne label. 

Blå label: Rundsling af polyester. Dette er den hyppigst anvendte type.

Brun label: Rundsling af polypropylen

Rød label: Rundsling af Spectron/Vectran eller kevlar/Aramid/Dyneema.

Grøn label: Rundsling af nylon/polyamid.

Rundslinger lavet af polyester og polypropylen skal være angivet med følgende farver for kapacitet – WLL: Lilla/violet: 1 ton, grøn: 2 ton, gul: 3 ton, grå: 4 ton, rød: 5 ton, brun: 6 ton, blå: 8 ton, samt orange: 10 ton og derover. En rundsling til 500 kg skal dermed være lilla. Du kan altså vælge lige den rundsling, der passer til din opgave, både hvad angår materiale, løftekapacitet og rundslingets længde. Vær dog opmærksom på, hvordan du benytter rundslinget. Løftekapaciteten nedsættes fx ved U-løft eller sanset løft.

Hvad bruges rundsling til? 

Rundslinget benyttes ofte i byggebranchen, industrien, transportbranchen samt generelt ved store og tunge løft fx indenfor kraftværker og vindmølleindustrien. Rundslinget er super fleksibelt og er nænsomt i løftet af dine materialer. De benyttes dermed ofte til lidt mere sarte materialer, som ikke må beskadiges under løftet.

Køb rundsling hos Carl Stahl – vi har rundsling i alle regnbuens farver 

Står du overfor en opgave, hvor det vil være fordelagtigt at bruge rundsling, så kan vi hjælpe dig godt på vej med at vælge det rigtige. For at din opgave kan udføres sikkert og effektivt er det vigtigt, at opgaven defineres i mindste detalje; hvilken vægt skal løftes/flyttes? Hvor mange løftepunkter er i spil? Hvor ligger tyngdepunktet, og i hvad skal rundslinget hænge? Når alle disse forhold er gjort klart, er det nemmere at finde det rette udstyr. Hos Carl Stahl finder du et stort udvalg af rundsling i flere længder og i flere kapaciteter. Og herudover har vi rundsling til priser, der er konkurrencedygtige og rimelige. Når der er tale om løfteudstyr, er det ofte mange tusind kilo, der er tale om skal løftes og flyttes rundt, mens det hænger højt over jorden. Her skal sikkerheden selvsagt være i top. Det er derfor vigtigt, at man sætter sig grundigt ind i rundsling regler, normer samt overholder de lovpligtige og egne daglige eftersyn af rundsling. Carl Stahl tilbyder at udføre alle lovpligtige eftersyn af dit løftemateriel. 

Herunder finder du svar på nogle af de ofte stillede spørgsmål omkring rundsling.Hvad er et rundsling?

Et rundsling er en strop af kraftigt materiale, som anvendes i løfteopgaver, som fx bundter af rør, der er uhandy at flytte på og samtidig sarte. Her kommer rundslinget til sin ret, da det fleksibelt kan tilpasses opgaven både hvad angår materiale, løftekapacitet og længde. 

Hvornår skal rundsling kasseres?

Det er vigtigt altid at gennemgå sit løfteudstyr for slid og skader for at undgå ulykker. Hvis dit udstyr er synligt beskadiget er det tid til at kassere det. Overhold eftersyn, så evt. slid og skader opdages. 

Send din forspørgsel her

4 + 13 =