Effektiviteten og sikkerheden på en arbejdsplads afhænger i høj grad af det løftegrej, som anvendes. Det rigtige løfteudstyr kan forbedre og øge produktiviteten på en industriarbejdsplads, mens faldsikringsudstyr kan beskytte medarbejderne mod skader og ulykker.

 

Korrekt løfteudstyr kan øge sikkerheden

Sikkerhed er en af de mest afgørende faktorer, når det kommer til at bruge løfteudstyr på en arbejdsplads. Når der bruges det rigtige udstyr, kan medarbejderne udføre deres arbejde uden at skulle bekymre sig om risikoen for skader eller ulykker. For eksempel kan hydraulisk løfteværktøj, som er i stand til at løfte tunge emner, mindske behovet for manuel håndtering af tunge laster, som kan føre til belastningsskader eller faldulykker. De rette løftekløer og løfteåg kan også reducere risikoen for skader ved at fastgøre og løfte emner på en sikker og kontrolleret måde.

Faldsikringsudstyr er endnu et godt eksempel på, hvordan det rigtige løfteudstyr kan beskytte medarbejderne mod skader. Faldsikringsudstyr er en nødvendighed, når medarbejderne arbejder fra højder eller i områder, hvor der er risiko for faldulykker. Faldsikringsudstyr kan inkludere alt fra seler og liner til ankerpunkter og faldblokkere. Det er vigtigt at vælge det rigtige faldsikringsudstyr, da det kan beskytte medarbejderne mod alvorlige skader og ulykker.

 

Det rette løftegrej kan øge effektiviteten

Effektivitet er selvsagt også en vigtig faktor på enhver industriarbejdsplads. Ved at bruge det rigtige løfteudstyr kan medarbejderne arbejde mere effektivt og få mere gjort på kortere tid. Det er derfor vigtigt at vælge det rigtige løftegrej til jeres specifikke opgaver og arbejdsplads. Der findes et bredt udvalg af forskellige løftegrej og valget af det helt rigtige løfteudstyr afhænger af opgaven, som skal udføres, samt af de krav, som stilles til udstyret.

For eksempel kan pallegafler hjælpe med at flytte paller og varer hurtigt og effektivt, mens rundsling og surringer kan bruges til at fastgøre emner og reducere tiden brugt på læsning og aflæsning af laster.
En traverskran kan være det ideelle løftegrej i en større industrihal, hvor store emner skal flyttes rundt på tværs af hallen. Derimod kan et løftebord være en god løsning i en mindre produktion, hvor mindre emner skal løftes op til en arbejdsstation.

 

Valg af løfteudstyr, uddannelse og vedligehold

Det er ikke kun valget af løfteudstyr, der er afgørende. Det er ligeså vigtigt at udstyret bruges korrekt. Derfor er det, udover at vælge det rigtige løfteudstyr, også vigtigt at sørge for, at medarbejderne har den nødvendige træning og uddannelse i brugen af det valgte løfteudstyr. Udstyret skal også vedligeholdes og inspiceres regelmæssigt for at sikre, at det fungerer korrekt og er sikkert at bruge.

Ved at vælge det rigtige løfteudstyr, uddanne medarbejdere i korrekt brug samt løbende vedligeholdelse af udstyret, kan du altså minimere risikoen for skader og arbejdsulykker, samtidig med at du optimerer jeres arbejdsprocesser og produktiviteten på arbejdspladsen.

 

Hjælp til valg af udstyr

Når man vælger løfteudstyr er vigtigt, at udstyret passer til arbejdspladsen og dennes opgaver, men også at de relevante sikkerhedsstandarder overholdes, og at udstyret er korrekt installeret og vedligeholdt.

Det kan vi hjælpe med hos Carl Stahl. Vores kompetente rådgivere er altid klar til at rådgive og vejlede dig uanset hvilken løfteopgave, der skal løses. Vi har mange års erfaring og kan bl.a. hjælpe dig med alle former for tegninger og styrkeberegninger.

Vi er desuden eksperter i fremstilling af specialløftebeslag og rådgivning omkring unikke sammensætninger af vort løfteudstyr med henblik på komplicerede løfteopgaver eller behov. Hos Carl Stahl har vi ligeledes et bredt program inden for personligt faldsikringsudstyr og sikkerhedsudstyr