3-Slået Polyhamp

Syntetisk fiber som ligner naturhamp, og som tåler at være i udemiljø. UV-Stabiliseret, rådner ikke som en naturhamp. Meget håndvenlig. 

Send din forspørgsel her

11 + 3 =

Tov af 3-slået polyhamp

3-slået polyhamp er et robust type 3-slået tovværk, der er lavet af syntetisk fiber og er særligt velegnet til udendørs brug. Det er et kortspundet tov af et meget robust syntetisk polyestergarn, som er slået af 3 kordeler.

Fordele ved at bruge 3-slået polyhamp reb

  • Velegnet til at være udendørs hele tiden
  • UV stabiliseret
  • Meget håndvenligt
  • Rådner ikke

Herunder kan du se eksempler på opgaver, hvor disse styrker er særligt vigtige.

3-slået polyhamp til legepladser og klatrebaner

Hvis I eksempelvis har fået til opgave at opføre en legeplads eller klatrebane, er det vigtigt at benytte et tovværk, som er egnet til at brugerne af legepladsen efterfølgende kan holde om rebet med bare hænder uden at stikke eller brande sig. 3-slået polyhamp tov er særlig håndvenligt, hvilket gør det blødt og behageligt at holde om for hænder i alle aldre.

Hvis I skal opføre en legeplads eller klatrebane i et udendørs miljø, er det desuden vigtigt at vælge reb, der kan tåle at opholde sig udendørs hele året uden at rådne eller miste sin bæreevne, hvilket 3-slået polyhamp reb lever op til. Rebet er UV-stabiliseret og modstandsdygtig overfor fugt.

3-slået polyhamp tov i maritime miljø og sejlads

3-slået tovværk har længe været at foretrække til maritime opgaver på grund af deres styrke og smidighed. Et traditionelt hampereb er fremstillet af hampeplantens taver. Det gør det til et stærkt tovværk. Men da det er lavet af naturlige materialer, tåler det ikke opbevaring i længere perioder i fugtige eller våde miljøer. Hvis det opholder sig i fugt over længere tid, vil torvet begynde at gå i forrådnelse. Tidligere er 3-slået hampereb blevet benyttet i maritime miljøer, hvor man har behandlet torvet med tjære for bedre at kunne holde fugten ude. Men denne behandling af det naturlige tov, gør det tungere og mindre smidigt og stærkt. Derfor er det naturlige 3-slået hampereb ikke så velegnet til maritime miljøer eller til brug ved sejlads.

Det er i stedet 3-slået polyhamp, som er lavet af polyestergarn, der er syntetiske fibre, som ligner naturhamp, men som tåler at være i udemiljøer uden at det rådner og påvirker rebets styrke.

Hvordan vælger du det rette 3-slået polyhamp tov til jeres projekt

Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger dit 3-slået polyhamp tov?

Du skal være opmærksom på jeres behov for torvets bevægelighed. Vi kan levere 3-slået polyhamp tov med førlighed og tykkelse fra 3 til 30 mm i diameter.

Det er desuden afgørende at vide, hvilken belastning torvet skal kunne klare. Sørg altid for at der ikke er chance for at belastningen kommer for tæt på torvets brudstyrke. Den kraft, som tovet vil blive udsat for, skal som hovedregel være ⅕ af torvets brudstyrke. Vi forhandler 3-slået polyhamp med brudstyrke på 60 til 6400 kg.

Er du i tvivl om hvilket tov, der er det rette til jeres projekt, står vores rådgivere altid klar til at hjælpe med afklaring af eksempelvis styrkeberegninger og tegninger. De kan rådgive og vejlede dig uanset hvilken løfteopgave, der skal løses. 

Vores 3-slået polyhamp tovværk kan leveres med kort leveringstid på 220 m spoler eller kvejl. Vi kan også levere ønskede speciallængder med splejset øje, kovs eller karabiner.

Send en forespørgsel med jeres behov via denne side, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Se hele vores udvalg af tovværk og net her og andet løftegrej her.