RFID
Chipster

Hos Carl Stahl har vi udviklet Chipster, der er et unikt produkt til digital identifikation af løftegrej, tunge maskiner, kraner, mv.

Chipster er lille, nem at montere på produkter og meget holdbar. Chippen indeholder en unik 16-cifret kode, som følger enheden i hele dens levetid. Du monterer blot kabelbinderen på dit produkt, klipper til og kan herefter scanne for at se den unikke 16-cifrede kode.

Ved brug af Chipster undgår du, at din mærkning går tabt, går i stykker eller bliver ulæselig, da materialet tåler rigtig mange påvirkninger, idet det er UV- og vejrbestandigt samt resistent overfor olie og visse syrer. Chipster kan også scannes, selvom den er meget snavset. Materialet er endvidere meget rivefast og kan tåle temperaturer fra -30°C til +150°C.

Chipster bruger RFID teknologi (Radio Frequency Identification) og fungerer ved, at der inde i hovedet af kabelbinderen sidder en transponder (et tag). Informationerne i denne transponder kan aflæses af en måler uden kontakt. Aflæsning af Chipster kræver en aflæserenhed, som kan leveres af Carl Stahl både som trådløs eller som USB. Flere af Carl Stahls produkter er mærket med denne teknologi.

Ud over Chipster findes der andre former for RFID opmærkning, bl.a. som vedhæng, i folie eller til pålimning.

Se produktblad her: Chipster