Historie
Historie

CARL STAHL A/S blev etableret i Danmark i 1999 og har siden udviklet sig til en af de største leverandører af løftegrej til det danske marked. Virksomheden beskæftiger i dag mere end 40 medarbejdere med afdelinger i Fredericia (hovedkontor), Taastrup og Rødby. Desuden servicerer virksomheden sine kunder med kørende service placeret i byer over hele landet.

CARL STAHL A/S er det danske datterselskab af det familieejede Carl Stahl Tyskland. Virksomheden er i dag Europas største leverandør af løftegrej og wireteknik med datterselskaber i hele verden.

I 1880 bliver virksomheden, der oprindeligt var et traditionelt rebslageri, grundlagt i Sussen øst for Stuttgart af Jacob Stahl. Jacob Stahl leder virksomheden frem til 1904, hvor sønnen Carl Stahl, der også har lagt navn til virksomheden, overtager ansvaret.

I 1930 overgår ansvaret for virksomheden til Jacob Stahls barnebarn, der også hed Carl Stahl. På daværende tidspunkt produceres primært reb og kamgarn, men produktionen udvides i løbet af kort tid til også at omfatte stropper.

Da Carl Stahls svigersøn Villy Schwenger indtræder i direktionen i 1966 begynder firmaet at ekspandere betragteligt. Fra 1970’erne og til i dag har virksomheden således udviklet sig til Europas største og en af verdens førende udbydere af løftegrej. I dag har Carl Stahl over 1.500 ansatte på verdensplan og er repræsenteret med datterselskaber i mere end 20 lande i Europa, USA, Nordamerika, Mellemøsten og Asien. Virksomheden er den dag i dag stadig familieejet.