Den flytbare svingkran med en løftekapacitet på 250 kg og knækarm giver stor fleksibilitet samt øger effektiviteten i produktionen

Carl Stahl A/S har udviklet en flytbar svingkran til Maskinfabrikken Polund A/S, som primært beskæftiger sig med at producere opspændingsværktøjer. De havde i deres produktion behov for en fleksibel løsning, som var i stand til at kunne betjene flere arbejdsstationer med lejlighedsvise løft, hvorfor den ideelle løsning var en flytbar svingkran.

Svingkranen har en kapacitet på 250 kg, og er forsynet med en knækarm på 3 meter, som er til stor fordel når emnerne skal løftes ind i maskinerne. De kan nemlig løftes direkte ind, uden at knækarmen kommer i vejen for ventilationsanlæg, kabelskinner og lignende. Der er naturligvis også taget højde for, at kranen gerne skulle falde i med omgivelserne og ikke fremstå klodset, ved at hele dens fundament er lavet i en grå farve som passer til produktionsområdet.

Lars Pors fra Maskinfabrikken Polund A/S udtaler, at man forventer at omkostningerne til kranen er tjent ind igen indenfor et halvt års tid på grund af den øgede effektivitet og fleksibilitet, som den giver i produktionen.