Front bygning red.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

¨Condorlube billede

Hos Carl Stahl interesserer vi os for meget andet end løftegrej. Vi er nemlig en organisation, som også vil værne om miljøet, og derfor har vi på det seneste foretaget en række miljøvenlige forbedringer på kontoret i Fredericia.

Nye energibesparende løsninger

Et af de nye grønne initiativer har blandt andet været at skifte de ældre pærer i lamperne ud med LED pærer, som har et lavere energiforbrug og længere levetid. Dette har resulteret i en meget bedre belysning på henholdsvis kontor, værksted og lager, og har samtidigt givet vores medarbejdere et bedre arbejdsmiljø. I forbindelse med opbygningen af vores lager og værksted i Esbjerg afdelingen blev der også indført energibesparende løsninger. Der vil derfor blive brugt langt mindre el i hele organisationen, når vores afdeling i Taastrup har været igennem samme proces.

Carl Stahl er bevidste om energiforbrug og klimaforandringer

Udskiftningen af pærerne er sket på baggrund af vores miljømålsætninger. Allerede i 2012 fastlagde vi målsætninger for, hvordan vi som en stor organisation med flere afdelinger kunne reducere den miljømæssige påvirkning.

Målene omfatter at mindske både dieselforbruget på vores service – og testvogne, varme og vand samt elforbruget hos alle vores afdelinger. Ventilationen er også blevet justeret over flere gange på vores kontor i Fredericia for at sikre et godt indeklima, men i høj grad også for at undgå unødigt spild af ressourcer.

Preben Wind, der står for vores teknik, kvalitet og miljø, rapporterer, at forbruget er gået væsentlig ned igennem de sidste par år, og at han har meget store forventninger til opgørelsen i januar 2017.

Miljøvenlige løsninger udfordrer traditionen

Hvis man ser i vores aktuelle produktkatalog, vil man også hurtigt se et tydeligt ønske fra vores side om en grønnere fremtid, da vi har introduceret wireolien CondorLube i vores sortiment. Vi føler, at der skal være et miljøvenligt alternativ til de traditionelle løsninger inden for wireolie.

Direktør Henrik Jørgensen udtaler: ”Vi oplever, at vores kunder har taget godt imod det grønne tiltag. Der kan nu smøres olie eller fedt på wirerne både på land og til havs. Således behøver man ikke længere tænke på spild, da både fedt og olie er biologisk nedbrydelig. Overskydende fedt eller olie kan fejes ud over dækket og direkte i havet, uden at det resulterer i problemer for miljøet”.

CondorLube er derfor ideelt til både off-shore, fødevareindustri og mange andre brancher, der sætter pris på miljøvenlighed. Sammenlignet med anvendelsen af giftige produkter, vil det miljøvenlige alternativ som regel have færre omkostninger, da håndtering, brug og bortskaffelse af giftige produkter oftest er dyrere.

Carl Stahl er i øvrigt også godkendt i henhold til ISO 14001 og OHSAS 18001.